i4-vinum-ad
21Sep

Visuell profilering av företag

Inför kursen Grafisk design, introduktion, fick vi i uppdrag som sista inlämningsuppgift att skapa en helhetsprofil för ett eget valbart fiktivt företag.

Mitt val föll på ett nyetablerat i södra Sverige med fokus på att tillverka och importera ungerska viner. Till uppgiften skulle vi skapa logotyp i text samt ett grafiskt element som tillval. Med hjälp av denna logotyp ska det färdigställas visitkort, brevpapper, kuvert plus ett anpassat objekt för företaget. Exempelvis reklamannons, bärkasse, mm. Mitt val blev att skapa vinflaskor med etikett.

Första delmomentet var att skapa en logotyp. Texten är baserad på typsnittet Nova Flat och är tillgänglig via det öppna formatet SIL. Det grafiska elementet är ett ideogram av ett vinglas med vin ”skvalpande” inuti.

i4-vinum-logo

I min pitch presenterar jag dessutom hur typsnitt och grafisk element håller samman och även logotypens karaktär.

i4-vinum-logo-build

Till min extrauppgift skapade jag dessutom fyra stycken olika vinetiketter i minimalistisk stil och med svart bakgrund. Ideogramet får här en mer central roll och dessutom skiftar i färg beroende på innehåll. Röd för rödvin, silver för vitt vin, lila för rosé och guld för mousserande vin. Notera även att den mousserande har bubblor i sig.

i4-vinum-wine-labels

I pitchen finns dessutom en prototypförslag för en annons där sloganen är i samma typsnitt som logotypen. Till arbetet för denna annons skrev jag dessutom ut de vinetiketter jag skapade och klistrade på vinflaskor jag redan hade i min ägo. Med lite lätt retuschering i photoshop fick jag till ett bra utseende av flaskorna.

i4-vinum-ad

Till sist skapade jag även det andra brevmaterialet genom att skriva ut och fotografera för pitchuppgiften.

i4-vinum-envelope

Mest nöjd med är jag över frimärket vi hade även som uppgift att lägga till.

i4-vinum-stamp

ABOUT THE AUTHOR

Géza Ribberström Palyi
Born and living in Gothenburg Sweden. Graduated IT-engineer and studying now to become an UX-designer. Runs his own company in IT-support and photographing weddings and portraits.

Kommentera