04Maj

Uti trollskogen med Lightroom

Säkert känner du igen bilden. Finns ju som sagt en del av den i headern här uppe. Enligt mitt tycke en av de bättre bilder jag har tagit. Dock är det ju inte direkt ur kameran denna bild är tagen, utan den är ju fixad lite i efterhand. Då använder jag ett program som heter Lightroom.

20080914-21692.jpg

Vissa tycker att Lightroom är värdelös, men jag måste säga att jag är mycket nöjd med programmet. Så nöjd att jag till och med nämner det här i min blogg. Så mycket hjälper Lightroom mig. Inte bara för att jag raw-konverterar bilderna utan dels för att man kan ta och katalogisera allt också. Sätt betyg, gör urval, fixa en snabb webbgalleri med några klick och enkelt och snabb med hjälp av presets få ut färdiga bilder för att lägga upp på hemsidan, som ex här eller skicka in till din favoritframkallare.

Så hur ska jag få dig att börja med Lightroom?

Det och mycket mer ska du få kunna läsa på min blogg i framtiden. Vänta bara…

TAGS:

ABOUT THE AUTHOR

Géza Ribberström Palyi
Born and living in Gothenburg Sweden. Graduated IT-engineer and studying now to become an UX-designer. Runs his own company in IT-support and photographing weddings and portraits.
COMMENT (2)
Johnny Buchwald / 5 maj, 2009

Den där bilden är snygg som fasen Geza!

Svara
Geza Palyi / 5 maj, 2009

Tack så mycket Johnny! Jag är riktigt nöjd med den. En stor bild ska slängas upp på min vägg och även hos min mamma som har beställt.

Kommentera