molndans01
12Maj

Fotografera bröllop med danstema

molndans01 För ett par månader sen fick jag ett uppdrag att fotografera ett par som dansar för Mölndals Dansskola. Paret hade själva uppdraget att dansa en bröllopsvals varje halvtimme på en fest- och bröllopsmässa i ett hotell på Avenyn, Göteborg. Tid och plats var utsatt, men hur det såg ut där och vilka förutsättningar som fanns – ingen som helst aning. Så kom dagen när man skulle ta sig dit. Parkera bilen, packa ut alla grejer och försöka få med sig allt i alla händer. Nästintill all utrustning jag hade följde med. Väl därinne fick jag möta paret som har varit där sen mycket tidigt imorse för att sminka sig, få kläder och håruppsättning. Utrymmet, bakgrunden och ljuset var förrädiskt där de dansade. Men som fotograf får man försöka hitta alternativ och slutligen fann jag ett ställe som hade en homogen bakgrund som skulle duga. Och här är en del av resultatet, kanske en aningens lite för mycket svart-vitt, men men, lite danskänsla har jag nog fått i bilderna.

Alla bilder tagna med 17-55/2.8, två SB-800 på var sitt stativ och reflektor. Bilder justerade därefter i Lightroom.

TAGS:

,

ABOUT THE AUTHOR

Géza Ribberström Palyi
Born and living in Gothenburg Sweden. Graduated IT-engineer and studying now to become an UX-designer. Runs his own company in IT-support and photographing weddings and portraits.
COMMENT (7)
Johnny Buchwald / 13 maj, 2009

Grymt bra bilder Geza! Nog bland det bästa jag sett från dig…imponerad!

Svara
Geza Palyi / 13 maj, 2009

Tack så mycket Johnny! 🙂 Känns riktigt kul att höra!

Carlos / 13 maj, 2009

Snyggt och uttrycksfullt!

Svara
Daniel Hasselberg / 14 maj, 2009

Snyggt som bara fxn Geza!!
Mycket Imponerade!!

Svara
Geza Palyi / 14 maj, 2009

Tack Carlos, och tack Daniel! 😀

Svara
Carlos / 4 juni, 2009

Dags att uppdatera sidan!

Svara
Stolt vinnare av min kollektion | Geza Palyi Photography / 17 januari, 2010

[…] Fotot är taget under en bröllopsmässa där jag fick uppdraget att fotografera ett danspar från Mölndals Danssportsklubb. Mer bilder från denna session har jag från ett tidigare inlägg. […]

Svara

Kommentera